Huur opzeggen

Hoe doet u dat?

Gaat u verhuizen, dan moet u de huur van uw woning opzeggen. U doet dat door ons een brief te sturen, minimaal één maand voordat u gaat verhuizen. De huur opzeggen kan op elke dag van de maand. Op de dag dat wij uw opzeggingsbrief ontvangen gaat de opzegtermijn van één maand in. Pas na de opzegtermijn stopt uw huurcontract. Stopt uw huurcontract in het weekend of op een feestdag? Dan is de eerstvolgende werkdag de datum waarop uw huurcontract stopt.

Bij het opzeggen van de huur van een bedrijfs- of kantoorruimte is de opzegtermijn drie maanden.

Wilt u meer lezen over het opzeggen van uw huurcontract? Leest u dan de folder Huuropzegging en oplevering.

Hoe levert u de woning op?

Als u de huur bij ons heeft opgezegd, dan maken we met u een afspraak voor een controle van uw woning. Deze controle noemen we ook wel een inspectie. Tijdens de controle kijken we hoe uw woning er van binnen uit ziet. Ook vertellen we u hoe u de woning achter moet laten op uw laatste huurdag. Heeft u veranderingen in de woning gedaan en weet u niet of u deze kunt achterlaten? In onze folder ‘Veranderingen aan de woning leest u wat u wel en niet in de woning mag achterlaten.

 

Let op! Wij zijn in december gesloten van woensdag 25 december 2019 tot en met woensdag 1 januari 2020. De controle van uw woning kan hierdoor niet in de periode tussen 25 december 2019 en 1 januari 2020 worden gepland. Ook het inleveren van de sleutels van uw woning op uw laatste huurdag kan dit jaar uiterlijk op 24 december 2019. Daarna is onze eerstvolgende werkdag donderdag 2 januari 2020.Uiteraard wordt het moment van inleveren van de sleutels vooraf afgestemd met onze opzichter.