Afstandsverklaring woning

Woont u samen in een huurwoning van De Zes Kernen en gaat u uit elkaar? Dan is het belangrijk om te weten wat uw rechten en plichten precies zijn. Want wie mag er nou eigenlijk in de woning blijven wonen?

Eén huurder

Staat het huurcontract alleen op naam van uw ex-partner en bent u niet officieel medehuurder? Dan bent u de persoon die het huis moet verlaten. Uw ex-partner heeft het recht om in het huis te blijven wonen.

Medehuurder

Bent getrouwd, heeft u geregistreerd partnerschap of bent u bij ons ingeschreven als medehuurder? Dan heeft u allebei evenveel recht om in het huis te blijven wonen. Het is aan u om er samen uit te komen wie van de twee in het huis blijft wonen en wie vertrekt. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u de rechter vragen hier een beslissing over te nemen.

Afstandsverklaring

Verlaat u het huis en blijft uw ex-partner er wonen? Dan kunt u met een afstandsverklaring uw deel van het huurcontract opzeggen. Doet u dit niet, dan blijft u samen verantwoordelijk voor het betalen van de huur. De afstandsverklaring kunt u hier downloaden. LET OP! U moet de verklaring  samen invullen en ondertekenen

Heeft u zich samen ingeschreven bij Woonnet Rijnmond? Geef dit dan even apart aan ons door. Wij kunnen voor u de inschrijving splitsen. Dit gebeurt niet automatisch, dus vergeet niet hierom te vragen.

Veel gestelde vragen

Wat als ik een huurachterstand heb op het moment dat ik afstand wil doen van de woning?

U bent samen aansprakelijk voor de huurachterstand, want de achterstand is ontstaan in de tijd dat u samen het huis huurde. Wij gaan graag met u in gesprek om tot een oplossing te komen. Neem contact op met onze collega’s van de afdeling Verhuur om een afspraak te maken. U kunt iedere werkdag van 09.00 – 12.00 uur bellen naar (0181) 668 221 of stuur een mail naar verhuur@dezeskernen.nl

Hoe wordt mijn afstandsverklaring beoordeeld?

Als we uw afstandsverklaring hebben ontvangen kijkt de woonconsulente of u het formulier goed heeft ingevuld. Ook kijkt ze of alle stukken erbij zitten en of deze compleet zijn. Als dat allemaal klopt wordt uw afstandsverklaring verwerkt in ons systeem. U krijgt van ons een brief waarin we aangeven dat we uw afstandsverklaring hebben verwerkt en dat u niet meer verantwoordelijk bent voor het betalen van de huur van uw (oude) huurwoning. Ook uw ex-partner krijgt van ons een brief waarin we de nieuwe afspraken over huur betalen etc. bevestigen.

Mijn ex-partner is niet in staat de afstandsverklaring te ondertekenen

Het komt weleens voor dat één van de huurders niet in staat is om een afstandsverklaring te ondertekenen. Neemt u dan contact op met onze afdeling Verhuur.  U kunt iedere werkdag van 09.00 – 12.00 uur bellen naar (0181) 668 221 of stuur een mail naar verhuur@dezeskernen.nl