Dit zijn wij

Woonstichting De Zes Kernen is opgericht op 7 april 1994. De oprichting kwam voort uit de wens om het gemeentelijk woningbedrijf te verzelfstandigen met als uiteindelijk resultaat dat woonstichting De Zes Kernen al 25 jaar bestaat.

Vandaag de dag beheren we ruim 1.300 woningen in de zes kernen van voormalig gemeente Bernisse. De plaatsen Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Simonshaven en Zuidland behoren nu tot gemeente Nissewaard. De kern Oudenhoorn is onderdeel van gemeente Hellevoetsluis.

Wij spannen ons in om goede, betaalbare woningen in een aantrekkelijke leefomgeving te bieden. We besteden extra aandacht aan mensen voor wie het niet zo makkelijk is om hun woonwensen te realiseren. Prettig wonen houdt niet op bij de voordeur. Een schone en veilige woonomgeving vinden we net zo belangrijk. Daar werken we actief aan, samen met onze klanten, met instellingen voor zorg en welzijn, gemeente en anderen. Een goede dienstverlening staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn bereikbaar, toegankelijk en betrokken en leveren, waar mogelijk, maatwerk.

Missie

Woonstichting De Zes Kernen biedt nu en in de toekomst betaalbaar en goed wonen voor jong en oud in de voormalig ‘Bernisser’ kernen waar we samen met onze huurders trots op kunnen zijn. We denken en werken oplossingsgericht mee aan vraagstukken op het brede terrein van wonen.

Bedrijfsplan 2016-2020

‘Vitaal vooruit’ is ons voornemen om samen het verschil te maken in de kernen in de komende jaren. Elke corporatie moet zich afvragen waar de klant écht bij gebaat is. Ons antwoord op die vraag is de uitwerking van het Bedrijfsplan 2016-2020 in drie thema’s: betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Klik hier om het Bedrijfsplan 2016-2020 te lezen.