Project Koninginnehof

Koninginnehof, dat is de naam van de nieuwbouwlocatie aan de Julianastraat/Emmastraat/Wilhelminastraat in Zuidland. Ons doel is om een mooie wijk te bouwen waar meerdere doelgroepen prettig kunnen wonen. We richten ons bij de bouw van de woningen op senioren, startende gezinnen en één- en tweepersoons huishoudens. Koninginnehof bestaat straks uit 49 woningen, waarvan 17 koopwoningen en 32 huurwoningen. Weten hoe de nieuwbouwlocatie eruit komt te zien? Klik hier

Huurwoningen

De 32 huurwoningen bestaan uit 6 seniorenwoningen en 26 Beneden/Bovenwoningen (BEBO’s). De geplande huurwoningen worden, vlak voor de oplevering, door onze Woonstichting, via de reguliere weg (Woonnet Rijnmond) aangeboden. Zoals u van ons gewend bent, houden wij u door middel van de nieuwsbrief Koninginnehof op de hoogte van de voortgang van het project. Ook kunt u op deze site alles terug vinden over wat er tot nu toe bekend is.

Onderstaande impressies laten per blok zien hoe de woningen naast elkaar een mooi straatbeeld vormen. Nieuwsgierig geworden? Klik hieronder op één van de impressies voor een groter beeld.

Ook zijn de tekeningen van de woningen inmiddels beschikbaar zodat u een idee kunt krijgen van hoe de woningen er ongeveer van binnen (en buiten) uit komen te zien. Klikt u op één van de volgende linken om de tekeningen van de huurwoningen in te zien van Bouwblok I, Bouwblok II of Bouwblok III.

Koopwoningen

De geplande koopwoningen bestaan uit 10 seniorenwoningen en 7 eengezinswoningen. De verkoop start naar verwachting in het 4e kwartaal van 2019. De verkoop en ontwikkeling van de koopwoningen verloopt via Toussaint & Van Wijk en Herkon B.V. Meer informatie over de verkoop van de woningen vindt u op www.koninginnehofzuidland.nl.

Voortgang

We zijn nu de volgende fase ingegaan: de voorbereiding op de aanvraag van de omgevingsvergunning en de RO-procedure. In de periode 12 juli tot en met 22 augustus 2019 lag het voorontwerp bestemmingsplan ter inzage bij de Gemeente Nissewaard en was het mogelijk om zienswijze in te dienen. Op dinsdag 20 augustus is er inderdaad bezwaar gemaakt. Omdat de inspraakprocedure nu wordt opgestart kan het ontwerp-bestemmingsplan nog niet worden behandeld in het college van Burgemeesters en Wethouders. U begrijpt dat wij deze vertraging erg vervelend vinden. We doen er dan ook alles aan om de inspraakprocedure zo goed en snel mogelijk te doorlopen. De abonnees van de nieuwsbrief worden steeds als eerste op de hoogte gehouden. Interesse in onze nieuwsbrief? Op onze homepagina kunt u uzelf inschrijven voor onze nieuwsbrief. Hieronder leest u alle eerder verzonden nieuwsbrieven:

Lees hier onze nieuwsbrieven