Project Koninginnehof

Koninginnehof, dat is de naam van de nieuwbouwlocatie aan de Julianastraat/Emmastraat/Wilhelminastraat in Zuidland. Ons doel is om een mooie wijk te bouwen waar meerdere doelgroepen prettig kunnen wonen. We richten ons bij de bouw van de woningen op senioren, startende gezinnen en één- en tweepersoons huishoudens. Koninginnehof bestaat straks uit 49 woningen, waarvan 17 koopwoningen en 32 huurwoningen. Weten hoe de nieuwbouwlocatie eruit komt te zien? Klik hier

Huurwoningen

De 32 huurwoningen bestaan uit 6 seniorenwoningen en 26 Beneden/Bovenwoningen (BEBO’s). De geplande huurwoningen worden, vlak voor de oplevering, door onze Woonstichting, via de reguliere weg (Woonnet Rijnmond) aangeboden. Zoals u van ons gewend bent, houden wij u door middel van de nieuwsbrief Koninginnehof op de hoogte van de voortgang van het project. Ook kunt u op deze site alles terug vinden over wat er tot nu toe bekend is.

Onderstaande impressies laten per blok zien hoe de woningen naast elkaar een mooi straatbeeld vormen. Nieuwsgierig geworden? Klik hieronder op één van de impressies voor een groter beeld.

Ook zijn de tekeningen van de woningen inmiddels beschikbaar zodat u een idee kunt krijgen van hoe de woningen er ongeveer van binnen (en buiten) uit komen te zien. Klikt u op één van de volgende linken om de tekeningen van de huurwoningen in te zien van Bouwblok I, Bouwblok II of Bouwblok III.

Koopwoningen

De geplande koopwoningen bestaan uit 10 seniorenwoningen en 7 eengezinswoningen. De verkoop start op woensdag 11 december 2019. De ontwikkelaar (Herkon B.V.) en makelaar (Toussaint & Van Wijk) zijn tussen 19.00 en 20.30 uur aanwezig in het Atrium van Bernissesteyn in Zuidland (ingang bij Christinastraat 40). Tijdens de inloopbijeenkomst ontvangt u alle verkoopdocumentatie waaronder een prijslijst en inschrijfformulier. Inschrijven voor de koopwoningen bij de makelaar  kan door middel van het inschrijfformulier. De inschrijfperiode loopt van 11 tot en met 18 december 2019. Meer informatie over de verkoop van de woningen vindt u op www.koninginnehofzuidland.nl.

Voortgang bouwproject

De voortgang van het bouwproject heeft een aantal vertragingen opgelopen. In eerste instantie door de inspraakreactie op het voorontwerp bestemmingsplan. Na een gesprek met de indiener en de gemeente onderzoeken we op dit moment wat we kunnen doen met de uitkomsten van het gesprek en het ingediende bezwaar. Wat ook voor een vertraging in het proces heeft gezorgd is de stikstofuitspraak van de Raad van State. Inmiddels is voor project Koninginnehof de stikstofdepositie berekend en is gebleken dat de uitkomst geen gevolgen heeft voor de bouwaanvraag. Ook de PFAS-waarde valt onder de risicogrens. Binnenkort wordt het archeologisch onderzoek gestart. Dit onderzoek is onderdeel van het bestemmingsplan. Daarnaast zijn we in overleg met Evides aan het onderzoeken hoe en waar we de huidige waterleiding kunnen omleggen.

Onderhoud bouwlocatie

Op maandag 11 november is, na het uitvoeren van een Flora- en Fauna onderzoek naar diersoorten die mogelijk een winterslaap houden, het gras op de toekomstige bouwlocatie handmatig gemaaid. Ook worden het opschot en de zaailingen meegenomen bij het maaien en worden de takken van te dikke struiken afgezaagd en versnipperd. Deze werkzaamheden worden verricht door Aannemersbedrijf T.C. Kap en Zoon VOF en Minekus.

Blijf op de hoogte

De abonnees van de nieuwsbrief worden steeds als eerste op de hoogte gehouden. Interesse in onze nieuwsbrief? Op onze homepagina kunt u uzelf inschrijven voor onze nieuwsbrief. Hieronder leest u alle eerder verzonden nieuwsbrieven:

Lees hier onze nieuwsbrieven