Woningaanbod SWZE voortaan via Woonnet Rijnmond

Per 1 januari 2012 bieden de corporaties op Voorne-Putten hun vrijkomende huurwoningen aan via Woonnet Rijnmond. Binnen Woonnet Rijnmond werken 21 woningcorporaties in de stadsregio Rotterdam samen bij het publiceren van beschikbare woningen. Woningzoekenden op Voorne-Putten krijgen zo meer inzicht in het woningaanbod in de hele stadsregio.

De woningcorporaties Maasdelta Spijkenisse, Woonbron Spijkenisse, De Leeuw van Putten, Maasdelta Hellevoetsluis, Ressort Wonen, Vestia Zuid Nederland (vestiging Brielle), woonstichting De Zes Kernen en de gemeente Westvoorne werken bij de presentatie van het woning-aanbod samen in de Stichting Woonruimteverdeling Zuid-Hollandse Eilanden (SWZE). Deze corporaties behoren tot de Stadsregio Rotterdam en sluiten daarom aan bij Woonnet Rijnmond. De SWZE wordt na aansluiting bij Woonnet Rijnmond opgeheven.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2012 kunnen woningzoekenden reageren op een woning van één van de corporaties via de website www.woonnet-rijnmond.nl. In plaats van de wekelijkse papieren woonkrant kunnen woningzoekenden een woonkrant in digitale vorm ontvangen, waarbij rekening gehouden wordt met het zoekprofiel van de woning-zoekenden. Woningzoekenden kunnen elke week op twee woningen reageren. Op de website van Woonnet Rijnmond en in de media wordt uitgebreid aandacht besteed aan de veranderingen.

Wat moeten woningzoekenden die nu bij SWZE staan ingeschreven doen?

Woningzoekenden die nu bij SWZE staan ingeschreven, staan per 1 januari 2012 automatisch ingeschreven bij Woonnet Rijnmond. Zij ontvangen op of na 27 december een brief of e-mail met daarin het nieuwe woonpasnummer. Op de website www.woonnet-rijnmond.nl kunnen zij hun inschrijfgegevens controleren en eventueel aanpassen. Woningzoekenden die zich nog niet hebben ingeschreven bij SWZE of Woonnet Rijnmond, kunnen zich via de website rechtstreeks zelf inschrijven bij Woonnet Rijnmond.